Som privatperson och enligt distansköplagen har du rätt att ångra ditt köp inom 30 dagar från det att du har tagit emot din beställning.

Läs mer om våra köpvillkor.

Om du vill nyttja ångerrätten kan du välja mellan att returnera via post eller direkt i någon av våra butiker.

Ångerrätten gäller inte:

• förseglade varor ur ”Övrigt sortiment” (tex spel eller pussel) där förseglingen har brutits,
  • förseglade ljud- eller bildupptagningar (tex ljudböcker) där förseglingen har brutits,
  • förseglade böcker med digitalt innehåll (tex onlinekoder) där förseglingen har brutits, och
  • specialbeställda så kallas ”Print on demand”- böcker där boken trycks efter kunds beställning. Det framgår vid beställningstillfället om det är en ”Print om demand”-beställning.

Bokreaböcker
Bokreaböcker köpta i butik kan inte returneras.
Bokreaböcker köpta på akademibokhandeln.se returneras via post.

Här kan du läsa om vad som gäller när du väljer att skicka tillbaka.
Du behöver inte kontakta vår kundservice för att skicka tillbaka enligt ångerrätten.

Vill du bekräfta din ångerrätt kan du göra det med hjälp av Konsumentverkets standardformulär för ångerrätt.

Gör så här om du vill returnera e-handelsköp i butik

• Ta med varan och din följesedel du fick i paketet till butiken.
  • Butiken tar emot varan och du får en kvittens på följesedeln att den är emottagen.
  • Återbetalning sker via e-handeln, när butik har rapporterat in returen. Du kan alltså inte få återbetalt direkt i butik. Läs mer om återbetalning.

Detta kan du inte göra i butik med ditt e-handelsköp:

• Byta vara.
  • Reklamera defekt eller trasig vara.
  • Lämna tillbaka bokreaböcker. Bokreaböcker köpta i e-handeln kan endast returneras via post.