För att lyssna eller läsa offline, gör så här:

• Välj den bok du vill lyssna på och tryck sedan på de tre prickarna uppe i högra hörnet eller tryck och håll på bokens omslag för att öppna menyn

• I menyn väljer du ”Spara offline”. Boken kommer att laddas ner och du kan lyssna utan uppkoppling

• Din nedladdade bok finns kvar i 3 månader efter att du laddat ner den. Därefter måste du vara online för att kunna spela boken

• För att hantera eller radera dina nedladdade böcker väljer du ”Hantera” under fliken ”Din bokhylla”.

Rekommendation är att ladda ner offline om du ska åka utomlands och lyssna på böcker. Under tiden du befinner dig utomlands eller på semester där appen inte har behörigheter ännu, kan onlinelyssning skapa felkoder, och även problem med att få de digitala böckerna att starta.

Tänk på att det endast finns ett begränsat utrymme för offlineböcker. Hur mycket minne du kan använda för offlineläge kan du se genom att gå in i din bokhylla och välja rubriken "Offline".

Läs mer om Akademibokhandeln och Bokus Play