Som privatperson och enligt distansköplagen har du rätt att ångra ditt köp inom 30 dagar från det att du har tagit emot din beställning. Du behöver inte kontakta kundservice för att lämna tillbaka enligt ångerrätten. Om du vill nyttja din rätt att ångra ditt e-handelsköp kan du välja mellan att returnera via post eller direkt i någon av våra butiker.

Ångerrätten gäller inte:

• förseglade varor ur "Övrigt sortiment" (t ex spel eller pussel) där förseglingen har brutits,
  • förseglade ljud- eller bildupptagningar (t ex ljudböcker) där förseglingen har brutits,
  • förseglade böcker med digitalt innehåll ( t ex onlinekoder) där förseglingen har brutits, och
  • specialbeställda, så kallade "Print-on-demand"-böcker där boken trycks efter kunds beställning. Det framgår vid beställningstillfället om det är en "Print-on-Demand"-beställning.
  • Läs våra fullständiga köpvillkor.

Bokreaböcker

Bokreaböcker köpta i butik kan inte returneras. Bokreaböcker köpta på akademibokhandeln.se kan endast returneras via post.

Lämna tillbaka e-handelsköp i butik

• Ta med den/de varor du vill återlämna.
  • Ta med din digitala följesedel i mobilen, eller utskriven.
  • Butiken tar emot returen.
  • Återbetalning sker via e-handeln, när butik har rapporterat in returen. Du kan alltså inte få återbetalt direkt i butik. Läs mer om återbetalning.

Detta kan du inte göra i butik med ditt e-handelsköp

Byta vara

Reklamera defekt eller trasig vara

Lämna tillbaka böcker köpta på bokrean. Bokreaböcker köpta i e-handeln kan endast returneras via post.