PostNord:

• Mindre paket går med PostNord och delas ut i din brevlåda.
    Om paketet inte går ner i brevlådan ringer brevbäraren på dörren.
    Om ingen är hemma lämnas paketet utanför din dörr, så kallad LAD = Leave at Door.  När försändelsen hängs utanpå brevlådan eller lämnas utanför din dörr får du avisering via SMS, mejl, eller i PostNords app. PostNord kan även komma att ta ett foto för kvalitetssäkring.

• I vissa enstaka fall går större paket till PostNord serviceställe i stället för att lämnas utanför dörr. Det kan röra sig om oförutsedda händelser som till exempel väderleksförhållanden eller något annat som gör att din adress inte går att nå. Paketet lämnas då till utlämningsställe för att du ändå ska ha chans att få ditt paket så snart som möjligt. När försändelsen finns hos utlämningsstället, får du ett SMS eller mejl med information om var du hämtar den. Försändelsen ligger kvar i 7 dagar.

Schenker:

• Större eller skrymmande paket levereras direkt till närmaste Schenker utlämningsställe/ombud. I dessa fall väljs per automatik det utlämningsställe som ligger närmast dig baserat på postnummer i Schenkers eget system. Detta går inte att påverka. I dessa fall får du en avisering när paketet finns att hämta.