Hur vet jag om boken eller varan jag vill köpa är tillgänglig eller inte? Så här läser du de olika statusmeddelanden som du hittar på akademibokhandeln.se:


Uppskattad leveranstid x-x vardagar

Vi har inte alla varor på eget lager, utan beställer även direkt från förlag eller leverantör i samband med din beställning. Uppskattad leveranstid är den totala tid vi räknar med att det tar att få hem varan och leverera till dig


Kommande


Ej utkommen. Varan går inte att köpa eller förboka än, men har ett planerat utgivningsdatum. Utgivningsdatum ser du om du klickar dig in på varans artikelsida. Utgivningsdatum är förlagets eller leverantörens planerade släppdatum och kan ibland ändras. Det är från och med släppdatum som vi kan börja behandla inkomna beställningar, och som kund kan du alltså inte räkna med att få leverans detta samma datum. Vad du kan göra är att lägga in en bevakning för att få meddelande när den önskade varan är förboknings- eller beställningsbar. 


Förboka

Du kan förboka böcker hos oss som ännu inte är utgivna. Samma status används till den årliga bokreans böcker, så snart de går att förboka. När du förbokar en bok genomförs beställningen på en gång, även om leveransen ligger en bit framåt i tiden. Beloppet reserveras hos Klarna, men betalningen genomförs förs i samband med leverans. 


Bevaka

Om en vara är tillfälligt slut hos förlag eller leverantör och inte går att förboka eller köpa just nu kan du klicka på "Bevaka"-knappen. Vi skickar då ett mejl till dig så fort vi får information om att den är tillgänglig igen.


Reservera i butik

Det händer förstås att varor är slut online men kan finnas kvar i butik. Du kan då reservera i valfri butik och få besked inom 2 timmar om den finns undanlagd till dig


Tillfälligt slut

Boken är tillfälligt slut hos förlag eller leverantör, och inga ytterligare uppgifter finns.


Slutsåld

Om en bok visas som "Slutsåld" går den inte längre att köpa utan är definitivt slut hos både leverantör och förlag. Boken planeras inte att tryckas upp igen.


Tillbaka till Akademibokhandeln