Var köper jag presentkort för Bokus Play?


Du köper presentkortet i Akademibokhandelns butiker. Det finns än så länge inte i digitalt format.


Hur löser jag in presentkortet?


Du löser in presentkortet på Bokus genom att skapa ett användarkonto eller genom att använda ett befintligt, om du redan har ett:


Vilka belopp kan jag välja mellan?


Du kan välja valfri valör upp till 5 000 kr. Mer information finns i villkoren.


Hur länge gäller presentkortet?


Inlösen måste ske inom 24 månader från inköpsdatum / aktiveringsdatum. Efter det att du har löst in presentkortet kan själva abonnemangsperioden förstås sträcka sig längre än 24 månader beroende på valör. Mer information finns i villkoren.


Kan jag förlänga giltighetstiden?


Nej du kan inte förlänga giltighetstiden. Presentkorten gäller i 24 månader från inköpsdatum / aktiveringsdatum. Efter det att tiden har passerat går det inte att utnyttja presentkortet längre. Mer information finns i villkoren.


Vad händer om jag avslutar mitt abonnemang innan jag har nyttjat hela summan?


Då kan du inte starta abonnemanget igen med ditt presentkort. Summan på presentkortet är då borta och anses som utnyttjat


Vad händer om jag byter abonnemangstyp under tiden jag har presentkortet som betalmetod?


Det går bra att byta, abonnemangstiden justeras då efter det val du har gjort.


Väljer du att byta från Premium till Bas, kommer abonnemanget att kosta 79 kr i månaden i stället för 149 kr och kan därför användas under en längre tid.
Väljer du att byta från Bas till Premium kommer abonnemanget att kosta 149 kr i stället för 79 kr och kommer då att kunna användas under en kortare period.

Väljer du att byta från Bas eller Premium till Familj kommer abonnemanget att kosta 229 kr istället för 79 kr eller 149 kr och kommer då att kunna användas under en kortare period.


Hur lång tid perioden med presentkortsbetalning räcker, beror på hur stor summa du har på ditt presentkort


Kan jag använda presentkortet på andra tjänster hos Bokus?

Du kan inte använda Bokus Play presentkort på andra tjänster än just Bokus Play


Kan man ha presentkortet på flera användarkonton samtidigt?


Nej, du kan inte använda presentkortet på flera olika användarkonton. Det gäller på på endast ett konto.


Kan jag se hur mycket jag har på mitt presentkort?


För att få fram saldot på ditt presentkort kontakta kundservice via kontaktformulär nedan. Det du själv kan se är hur mycket abonnemangstid du har kvar, efter det att du har löst in ditt presentkort. Det gör du via "Mina sidor" på Bokus.


Vad händer när mitt presentkort är slut?

Är du ny användare av Bokus Play kommer abonnemanget att avslutas när pengarna på ditt presentkort är slut. Vill du fortsätta tjänsten efter det att presentkortet är slut, är du välkommen att aktivera tjänsten igen genom att registrera ett betalkort på "Mina sidor" på Bokus.

Har du ett Bokus Play-konto sedan tidigare och är en aktiv och befintlig kund fortsätter abonnemanget på samma sätt som innan kortet löstes in.


Kan man ha presentkort och betalkort aktiverat på sitt konto samtidigt?

Är du ny kund löser du in ditt presentkort utan att ange ett betalkort. Ditt abonnemang avslutas automatiskt när saldot på presentkortet är slut.

Är du befintlig Bokus Play-kund har du ditt betalkort inlagt sedan tidigare. När du löser in presentkortet flyttas saldot från presentkortet över till ditt abonnemang. Vid nästa månadsdragning  börjar debiteringen av presentkortet och dragningarna från betalkortet pausas. När saldot på presentkortet sedan är slut fortsätter ditt abonnemang genom att du debiteras ditt betalkort igen.


Kan man köpa Bokus Play presentkort och få dem digitalt?

Nej, inte i dagsläget. Du kan just nu endast köpa presentkorten i Akademibokhandelns butiker.


Kan jag köpa Bokus Play presentkort och ge bort som present?


Ja det går bra. Presentkorten köps i Akademibokhandelns butiker. Presentkortet kan endast utnyttjas av en användare på ett konto.

Kan jag lösa in mitt presentkort mot pengar?


Nej, du kan inte lösa in presentkortet mot pengar. Presentkortet är en värdehandling som bara kan utnyttjas på Bokus Play


Kan jag kombinera mitt presentkort med ett erbjudande eller en kampanj?

Det går bra! Det enda kravet är att du också registrerar ditt betalkort. Du debiteras inte för tiden som kampanjen och betalkortet gäller men i och med att du fyller i dina kortuppgifter kan vi hantera din betalning om du sedan väljer att fortsätta som abonnent. På så sätt blir övergången smidig och du kan fortsätta att lyssna och läsa utan avbrott.


Detsamma gäller för om du har tecknat dig för den stående gratis provperioden på 30 dagar. När provperioden är över kommer vi automatiskt att börja debitera ditt presentkort, och därefter ditt betalkort, såvida du inte aktivt väljer att avsluta ditt abonnemang.


Läs mer om Akademibokhandeln och Bokus Play.


Tillbaka till Akademibokhandeln