Ett presentkort – digitalt via e-post eller SMS, eller fysiskt – kan användas för att betala onlineköp i 2 år från inköpsdatum.

Registrering av presentkort som betalning för en beställning, görs i kassan, efter att du har gått vidare från varukorgen, men före ”Betalning”.

Gör så här:

1. Klicka på "Lägg till presentkort"

2. Skriv sedan in den 16-siffriga koden – eller mobilnummer vid SMS-presentkort – samt den 5-siffriga pinkoden i rutan som kommer upp och klicka på ”Använd presentkort”. Du kan använda flera presentkort vid samma köp. När du har registrerat den första koden, klicka på ”Använd presentkort”, sedan återigen ” Lägg till presentkort”, ”Använd presentkort” osv

Om du har ett fysiskt presentkort skrapar du fram koden under det lilla gråsvarta fältet på presentkortet. Har du ett presentkort via e-post eller SMS står pinkoden utskriven

3. Klicka på "Använd presentkort" för att komma tillbaka till kassan.

4. Presentkortsbetalning går att kombinera med andra betalmetoder.

5. Om köpet understiger summan på presentkortet ligger resterande belopp kvar på presentkortet giltighetstiden ut.

6. Om köpet överstiger summan på presentkortet, dras hela presentkortsbeloppet. Du kan alltså inte välja att dra endast en del av summan i dessa fall.

7. Saldo på ett presentkort går att få fram akademibokhandeln.se